Sötpotatispudding
- David Stenholtz
- 21 jan. 2015
- 1 min läsning

Sötpotatisen bidrar med sötma och nyttigheter till den här puddingen som är hälsosam nog för att passa till frukost och söt nog för att passa till efterrätt!
Ingredienser
ca 3 portioner
¾ dl havregryn
1 dl berikad ris- eller sojadryck
2 dl kokt sötpotatis
1 banan
¼ tesked kanel
Instruktioner
Blanda alla ingredienser och mixa till en jämn konsistens.
Näringsinformation per portion, ca 1 dl
119 kalorier
1,3 g fett
0,2 g mättat fett
10,1% kalorier från fett
0 mg kolesterol
3,7 g protein
23,9 g kolhydrater
8,6 g socker
2,9 g fiber
40 mg natrium
77 mg kalcium
1,4 mg järn
7,7 mg vitamin C
5541 µg betakaroten
1,2 mg vitamin E
Källa: Boken Healthy Eating for Life to Prevent and Treat Cancer av Vesanto Melina, recept av dietist Jennifer Raymond via pcrm.org
Comments