top of page

Kinesiskt stekt ris


Njut av en god, snabb och enkel rätt! Stek riset lite snabbt i förväg för ännu mer smak.

Ingredienser

6-8 portioner

  1. 1 stor lök, skuren i tunna halvmånar

  2. 2 morötter, skurna i korta tunna pinnar

  3. 2 selleristjälkar, tunt skurna diagonalt

  4. 1 dl grönsaksbuljong

  5. 1 l kokt brunt ris

  6. 2-4 matskedar sojasås

  7. 1 burk skivade vattenkastanjer

  8. 4 salladslökar, hackade

Instruktioner

Ta en kastrull och blanda löken, morötter, sellerin och buljongen. Låt koka i tre minuter. Ta bort från plattan och häll av vätskan.

Värm en stor stekpanna eller wokpanna. Lägg i grönsakerna. Tillaga och rör om i några minuter på medelhög värme, och häll sedan över riset. Blanda väl. Häll över sojasåsen, vattenkastanjerna och salladslöken. Servera varmt!

Näringsinformation

Per portion

  1. 164 kalorier

  2. 1,1 g fett

  3. 0,6 g mättat fett

  4. 5,7% kalorier från fett

  5. 0 mg kolesterol

  6. 4,2 g protein

  7. 35,3 g kolhydrater

  8. 2,8 g socker

  9. 5,2 g fiber

  10. 271 mg natrium

  11. 40 mg kalcium

  12. 1 mg järn

  13. 6,5 mg vitamin C

  14. 1851 µg betakaroten

  15. 1 mg vitamin E

Recept  från boken The Power of Your Plate av läkare Neal Barnard,  recept av Dorothy Bates via pcrm.org

 
 
 

Kommentarer


Ta del av vårt nyhetsbrev

Tack för att du följer oss!

Läkare för framtiden
info@lakareforframtiden.se

©2025 Läkare för framtiden

bottom of page