top of page

Kinesiskt stekt ris


Njut av en god, snabb och enkel rätt! Stek riset lite snabbt i förväg för ännu mer smak.

Ingredienser

6-8 portioner

  1. 1 stor lök, skuren i tunna halvmånar

  2. 2 morötter, skurna i korta tunna pinnar

  3. 2 selleristjälkar, tunt skurna diagonalt

  4. 1 dl grönsaksbuljong

  5. 1 l kokt brunt ris

  6. 2-4 matskedar sojasås

  7. 1 burk skivade vattenkastanjer

  8. 4 salladslökar, hackade

Instruktioner

Ta en kastrull och blanda löken, morötter, sellerin och buljongen. Låt koka i tre minuter. Ta bort från plattan och häll av vätskan.

Värm en stor stekpanna eller wokpanna. Lägg i grönsakerna. Tillaga och rör om i några minuter på medelhög värme, och häll sedan över riset. Blanda väl. Häll över sojasåsen, vattenkastanjerna och salladslöken. Servera varmt!

Näringsinformation

Per portion

  1. 164 kalorier

  2. 1,1 g fett

  3. 0,6 g mättat fett

  4. 5,7% kalorier från fett

  5. 0 mg kolesterol

  6. 4,2 g protein

  7. 35,3 g kolhydrater

  8. 2,8 g socker

  9. 5,2 g fiber

  10. 271 mg natrium

  11. 40 mg kalcium

  12. 1 mg järn

  13. 6,5 mg vitamin C

  14. 1851 µg betakaroten

  15. 1 mg vitamin E

Recept  från boken The Power of Your Plate av läkare Neal Barnard,  recept av Dorothy Bates via pcrm.org

bottom of page