Njut av en god, snabb och enkel rätt! Stek riset lite snabbt i förväg för ännu mer smak.
Ingredienser
6-8 portioner
1 stor lök, skuren i tunna halvmånar
2 morötter, skurna i korta tunna pinnar
2 selleristjälkar, tunt skurna diagonalt
1 dl grönsaksbuljong
1 l kokt brunt ris
2-4 matskedar sojasås
1 burk skivade vattenkastanjer
4 salladslökar, hackade
Instruktioner
Ta en kastrull och blanda löken, morötter, sellerin och buljongen. Låt koka i tre minuter. Ta bort från plattan och häll av vätskan.
Värm en stor stekpanna eller wokpanna. Lägg i grönsakerna. Tillaga och rör om i några minuter på medelhög värme, och häll sedan över riset. Blanda väl. Häll över sojasåsen, vattenkastanjerna och salladslöken. Servera varmt!
Näringsinformation
Per portion
164 kalorier
1,1 g fett
0,6 g mättat fett
5,7% kalorier från fett
0 mg kolesterol
4,2 g protein
35,3 g kolhydrater
2,8 g socker
5,2 g fiber
271 mg natrium
40 mg kalcium
1 mg järn
6,5 mg vitamin C
1851 µg betakaroten
1 mg vitamin E
Recept från boken The Power of Your Plate av läkare Neal Barnard, recept av Dorothy Bates via pcrm.org
Comments