11 apr.Fettsnål vegankost minskar insulinbehov och förbättrar insulinkänslighet hos personer med typ 1-diabetesEn ny amerikansk studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Clinical Diabetes i mars i år visar att en fettsnål vegansk kost rik...
22 feb.Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket: Ät grönare! Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket har på uppdrag av regeringen tagit fram förslag på nationella mål för en hållbar och hälsosam...
24 jan.Växtbaserat protein främjar hälsosamt åldrandeÄldre har ett högre proteinbehov än yngre. Livsmedelsverket lyfter vikten av protein i kosten till äldre för att motverka minskningen av...
17 jan.Lägre risk för COVID med växtbaserad kostEn ny studie som publicerats i British Medical Journal har visat att personer som äter vegetariskt eller växtbaserat har 39 procent...
20 dec. 2023Även små mängder rött kött kan öka risk för diabetes typ 2En ny studie från Harvarduniversitetet visar att äta rött kött varje vecka – även små mängder – är kopplat till ökad risk för diabetes...
15 dec. 2023Tvillingstudie visar att vegansk kost förbättrar hälsomarkörerEn ny studie har hjälp till att urskilja matens påverkan på hälsa från genetisk påverkan. Forskarna inkluderade friska vuxna...