top of page
Artiklar


Sodexo inför växtbaserad sjukhusmat som standard på 400 amerikanska sjukhus – levererar redan till svenska vårdgivare
Måltidsjätten Sodexo implementerar växtbaserade måltider som standard på 400 amerikanska sjukhus – med imponerande resultat. Ett pilotsjukhus rapporterar 36% fler växtbaserade val medan köttkonsumtionen minskat med 20%. Även i Sverige visar Västra Götalandsregionen vägen: genom att placera vegetariska rätter överst på menyn har beställningarna fördubblats och klimatmålen närmar sig snabbt.
6 juni


Tack för en inspirerande kväll om planetär hälsa på Tekniska museet!
I onsdags, den 21 maj, deltog vi i det viktiga evenemanget “Planetär hälsa: Det som är bra för oss är bra för planeten” på Tekniska museet i Stockholm. Det blev en fantastisk kväll fylld av samtal, insikter och möten som stärker oss i vårt arbete för en växtbaserad framtid.
23 maj


Vårhälsning
Med stor glädje kan vi meddela att Sibylla Jämting fortsätter som föreningens ordförande. Dessutom har hela styrelsen blivit omvald, vilket ger oss värdefull kontinuitet i vårt arbete.
24 apr.


Lär dig om Universal Food Guide
Professor Elizabeth Dean och specialistfysioterapeut Constantina Lomi förklarar varför optimal hälsa uppnås med oprocessad växtbaserad kost.
18 mars


Veckans föreläsning - Intervju med Mattias Kristiansson
Möt Mattias Kristiansson, grundare av tidningen Vego och författare av 14 kockböcker om växtbaserad mat.
11 mars


Frågor och svar från konferensen "Framtiden är växtbaserad 2024"
Frågor och svar från konferensen Framtiden är växtbaserad 2024 med Henrietta Lammes, Axel Lilliestråle och Benno Krachler.
2 mars
bottom of page