top of page

Köp din biljett idag till "Framtiden är växtbaserad 2025"

Uppdaterat: 22 okt.

Köp din biljett här (bläddra längst ned på sidan)!

Framtiden är växtbaserad

En konferens om mat, hälsa och hållbarhet.

Välkommen till två inspirerande dagar fyllda med evidensbaserade föreläsningar, praktiknära samtal och ny kunskap om hur maten formar vår hälsa och framtid.


Konferensen vänder sig till vårdpersonal, forskare, studenter och alla som vill förstå matens betydelse för hälsa och sjukvård. Detta är den tredje upplagan av Framtiden är växtbaserad och den hålls i det nya Forskaren-huset i Hagastaden i Stockholm, en mötesplats för vetenskap, innovation och samhällsutveckling.


Under konferensen samlas ledande svenska och internationella röster för att visa hur växtbaserad kost kan förebygga, behandla och lindra sjukdomar, samt hur vården kan ta en aktiv roll i omställningen mot mer hälsosamma och hållbara matmiljöer.


Läkare för framtiden deltog i årets Stockholm Food Forum och delar med sig av insikter därifrån, tillsammans med den senaste forskningen från EAT-Lancet 2025 och den uppdaterade Planetary Health Diet.


När och var?

Lördag och söndag, 6–7 december 2025

The Park Forskaren, Hagastaden, Stockholm



Dag 1 (6 dec): Mat som en del av vård och läkning


Dagen riktar sig särskilt till vårdpersonal, men är öppen för alla som vill förstå hur mat kan bli en del av klinisk behandling och främja återhämtning.


Förmiddag

Patientmåltider som främjar hälsa

Ta del av inspiration från svenska och internationella initiativ som visar hur sjukhusmåltider kan bli en självklar och integrerad del av modern vård.


Eftermiddag

Hur använda kosten som behandling i den kliniska vardagen

Hur kan kost integreras i patientmötet och vilka verktyg finns?



Bekräftade talare (fler tillkommer)


🇬🇧 Dr. Shireen Kassam (Storbritannien)

Överläkare i hematologi, universitetslektor vid King’s College Hospital, gästprofessor i växtbaserad nutrition och grundare av Plant-Based Health Professionals UK (medverkar på distans)


🇬🇧 Dr. Carla Avesani

Senior forskare vid Karolinska Institutet (CLINTEC, njurmedicin) och docent i nutrition, med expertis inom nutritionsterapi vid kronisk njursjukdom


🇸🇪 Dr. Benno Krachler

Docent vid Umeå universitet, verksamhetschef för Livsstilsmedicin Österåsen och överläkare vid Norrlands universitetssjukhus


🇸🇪 Dr. Sibylla Jämting

Distriktläkare i Region Jönköping och ordförande i Läkare för framtiden



Samt ett panelsamtal (preliminärt tema) om kost i vårdmiljöer med vårdpersonal och andra centrala aktörer.



Dag 2 (7 dec): Kostråd och den optimala kosten


Med fokus på kost, folkhälsa och hållbarhet vänder sig dagen till vårdpersonal, forskare, studenter och alla som vill förstå vetenskapen och politiken bakom hälsosamma och hållbara kostmönster.


Vad visar den senaste forskningen om växtbaserad kost, tarmhälsa, hållbar mat, ultraprocessad mat och vägen mot framtidens kostråd?



Bekräftade talare (fler tillkommer)


🇬🇧 Dr. Michael Greger

Internationellt erkänd läkare, författare, nutritionsexpert och grundare av NutritionFacts.org (medverkar på distans)


🇸🇪 Dr. Julia König

Docent i medicin vid Örebro universitet, forskare inom nutrition, tarmhälsa och mikrobiomet


🇸🇪 Dr. Annika Kanyama

Konsult och forskare inom hållbarhet och klimat, affilierad forskare vid SEI och tidigare docent vid KTH


🇸🇪 David Stenholtz

Specialist i onkologi, ST-läkare i allmänmedicin och grundare av Läkare för framtiden


Samt ett panelsamtal (preliminärt tema) om Nordiska näringsrekommendationer, svenska kostråd, den optimala kosten och hur vi går från forskning till praktisk tillämpning. 🇬🇧 (på engelska)


Observera att program och talarlista är preliminära och kan komma att ändras.



Biljettinformation och priser


• Rabatterade priser för medlemmar

• Early bird-rabatt till och med 9 november

• Student- och pensionärspris (kräver medlemskap)

• Flexibla biljettalternativ: delta en dag eller hela helgen

• Fika ingår i alla biljetter. En välsmakande växtbaserad lunchbuffé kan köpas till för ett rimligt pris




Vill du bli sponsor?

Kontakta oss gärna på info@lakareforframtiden.se



Om Läkare för framtiden


Vi verkar för att sprida evidensbaserad information om hur våra kostval kan påverka hälsa och sjukdomsrisk.


Vi stödjer de globala kostråden om att öka mängden hela vegetabilier (frukt, grönsaker, baljväxter, fullkorn, bär, nötter och frön) och informerar om vikten av en kostomläggning med fokus på dessa livsmedel. Läs mer om oss på vår hemsida: www.lakareforframtiden.se


Vi ser fram emot att ses i december!


Konferensgruppen, Framtiden är växtbaserad 2025

Kommentarer


Det går inte längre att kommentera på det här inlägget. Kontakta hemsidans ägare för mer information.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Tack för att du följer oss!

Läkare för framtiden
info@lakareforframtiden.se

©2025 Läkare för framtiden

bottom of page