top of page

Lägre risk för COVID med växtbaserad kost




En ny studie som publicerats i British Medical Journal har visat att personer som äter vegetariskt eller växtbaserat har 39 procent minskad risk för COVID-19 (se här).


Detta är den fjärde studien som publiceras som visar minskad risk för COVID och/eller minskad svårighetsgrad. De övriga tre kan du läsa om här, här och här. En litteraturgenomgång har även skrivits i ämnet (se här).


Vårt köttätande anses också vara orsak till pandemier genom flera kartlagda mekanismer inom produktionen av animaliska produkter (se här). Under vår utbildningsdag föreläste professor Björn Olsen om detta ämne. Föreläsningen går att se i efterhand här.


Acosta-Navarro JC, Dias LF, de Gouveia LAG, et al. Vegetarian and plant-based diets associated with lower incidence of COVID-19. BMJ Nutr Prev Health. 2024:e000629


Med ditt stöd når vi ut till fler! All vår verksamhet finansieras av gåvor och bidrag. Bli medlem eller donera här.



bottom of page