Mjölkdrickande ökar risk för benbrott och förtida dödEn ny svensk studie som publiceras idag i British Medical Journal visar en ökad risk för benfrakturer och förtida död hos dem som drack...
Vegansk kost bäst för viktnedgångNy studie som publiserats online i tidskriften Nutrition visar att överviktiga går ned mer i vikt ju mer animalier som utesluts ur...
Växtbaserad kost minskar risk för prostatacancerTomatprodukter och andra växtbaserade livsmedel minskar risk för prostatacancer. Detta enligt en ny studie som publiseras i Cancer...
Rött kött under vår uppväxt ökar risk för bröstcancerKvinnor som äter mer rött kött under sin uppväxt ökar sin risk att utveckla bröstcancer i vuxen ålder, jämfört med dem som äter mindre....
Växtbaserad kost förlänger överlevnad efter bröstcancerVärldscancerfonden har släppt en ny rapport om bröstcancer inom ramen för sitt Continuous Update Project (CUP). Rapporten talar för...
Förbättrade hälsomarkörer av stärkelserik vegankost – efter 7 dagarNy studie som publicerades on-line denna vecka i tidskriften Nutrition Journal visar förbättrade hälsomarkörer av stärkelserik vegan mat...
Baljväxter är ”Functional food” i behandling av diabetes typ 2I en mini-review som publicerats i senaste numret av International Journal of Nutrition and Food Sciences har forskarna sammanställt...
Växtbaserad kost förebygger diabetes typ 2I senaste numret av Current Nutrition Reports har forskare från Harvard gått igenom alla data som rör diabetes i Nurses’ Health Study,...
Samband mellan blåscancer och konsumtion av charkvarorNy meta-analys publicerad i International Journal of Clinical and Experimental Medicine visar ett positivt samband mellan konsumtion av...