Tofuröra
Grönkål är det livsmedel som innehåller mest näring per energimängd, och tillsammans med proteinrik tofu blir det här en riktigt härlig lunch!
Ingredienser
ca 4 portioner
- 1 dl grönsaksbuljong
- 1 dl hackad selleri
- 1 dl hackad lök
- 1 dl hackad paprika
- 2 dl hackad morot
- 2 dl hackad färsk grönkål
- 400 gr tofu, avhälld och smulad
- ¼ tesked salt
- ¼ tesked svartpeppar
- 1 tesked torkad basilika
Instruktioner
Värm ½ dl grönsaksbuljong i en stekpanna på mellanhög värme. Lägg i selleri, lök, paprika och morot och låt ligga tills det har mjuknat. Häll i resterande ½ dl buljong och grönkålen. Lägg på ett lock och låt sjuda tills grönkålen har sloknat. Lägg i tofu och tillaga tills den är fast och något brun. Tillsätt salt, svartpeppar och basilika.
Näringsinformation per portion
- 161 kalorier
- 6,9 g fett
- 1 g mättat fett
- 38,5% kalorier från fett
- 0 mg kolesterol
- 13,5 g protein
- 14,9 g kolhydrater
- 3,8 g socker
- 6,5 g fiber
- 308 mg natrium
- 116 mg kalcium
- 4,4 mg järn
- 23,5 mg vitamin C
- 4125 µg betakaroten
- 0,9 mg vitamin E
Recept av dietist Brie Turner-McGrievy via pcrm.org