top of page

Regnbågssallad


Denna sallad är en fröjd för ögat och rik på antioxidanter!

Ingredienser

12 portioner á 1 dl

  1. 5 dl riven grönkål

  2. 5 dl riven rödkål

  3. 2 morötter, rivna

  4. 2 selleristjälkar, tunt skurna

  5. 3 salladslökar, hackade

  6. 1 äpple, finhackat

  7. 1 matsked citronsaft

  8. 0,75 dl koncentrerad äppelsaft

Instruktioner

Blanda kål, morötter, selleri och salladslök i en salladsskål. Blanda äpple med citronsaften och lägg över i salladsskålen. Häll över äppelsaftskoncentratet och blanda väl. Låt kylas innan servering, om tid finnes.

Näringsinformation per portion, ca 1 dl

  1. 39 kalorier

  2. 0,4 g fett

  3. 0,1 g mättat fett

  4. 9,2% kalorier från fett

  5. 0 mg kolesterol

  6. 1,3 g protein

  7. 8,4 g kolhydrater

  8. 5,9 g socker

  9. 1,3 g fiber

  10. 87 mg natrium

  11. 25 mg kalcium

  12. 0,5 mg järn

  13. 13,1 mg vitamin C

  14. 975 µg betakaroten

  15. 0,2 mg vitamin E

Recept  från boken Healthy Eating for Life for Children av Amy Lanou, recept av dietist Jennifer Raymond via pcrm.org

bottom of page