top of page

Regnbågssallad


Denna sallad är en fröjd för ögat och rik på antioxidanter!

Ingredienser

12 portioner á 1 dl

  1. 5 dl riven grönkål

  2. 5 dl riven rödkål

  3. 2 morötter, rivna

  4. 2 selleristjälkar, tunt skurna

  5. 3 salladslökar, hackade

  6. 1 äpple, finhackat

  7. 1 matsked citronsaft

  8. 0,75 dl koncentrerad äppelsaft

Instruktioner

Blanda kål, morötter, selleri och salladslök i en salladsskål. Blanda äpple med citronsaften och lägg över i salladsskålen. Häll över äppelsaftskoncentratet och blanda väl. Låt kylas innan servering, om tid finnes.

Näringsinformation per portion, ca 1 dl

  1. 39 kalorier

  2. 0,4 g fett

  3. 0,1 g mättat fett

  4. 9,2% kalorier från fett

  5. 0 mg kolesterol

  6. 1,3 g protein

  7. 8,4 g kolhydrater

  8. 5,9 g socker

  9. 1,3 g fiber

  10. 87 mg natrium

  11. 25 mg kalcium

  12. 0,5 mg järn

  13. 13,1 mg vitamin C

  14. 975 µg betakaroten

  15. 0,2 mg vitamin E

Recept  från boken Healthy Eating for Life for Children av Amy Lanou, recept av dietist Jennifer Raymond via pcrm.org

 
 
 

Kommentarer


Ta del av vårt nyhetsbrev

Tack för att du följer oss!

Läkare för framtiden
info@lakareforframtiden.se

©2025 Läkare för framtiden

bottom of page