top of page

Pitapizzor


Använd pitabröd för att göra portionsstora pizzor! Tomatsås innehåller lykopen som kan minska risken för cancer.

Ingredienser

6 pizzor

  1. 1 burk krossade tomater, 400 gram

  2. 1 burk tomatpuré, 150 gram

  3. 1 tesked granulerad vitlök eller vitlökspulver

  4. ½ tesked torkad basilika

  5. ½ tesked torkad oregano

  6. ½ tesked torkad timjan

  7. 6 pitabröd av fullkorn

  8. 2 skurna salladslökar

  9. 1 röd paprika, rensad och hackad

  10. 2 dl hackade champinjoner

Instruktioner

Förvärm ugnen till 200 grader.

Blanda krossade tomater, tomatpuré, vitlök, basilika, oregano och timjan.

Vänd ett pitabröd uppochner och täck med 2-3 matskedar tomatsås. Toppa med salladslök, paprika och champinjoner. Gör så med alla pitabröd. Lägg över på en plåt och ugnsbaka tills kanterna börjar bli bruna, ca 10 minuter.

Ungefär hälften av såsen går åt. Förvara resten i kylen eller frysen och använd den senare!

Näringsinformation per portion, ca 2,5 dl

  1. 153 kalorier

  2. 1,4 g fett

  3. 0,2 g mättat fett

  4. 8,4% kalorier från fett

  5. 0 mg kolesterol

  6. 6 g protein

  7. 32,3 g kolhydrater

  8. 8,4 g socker

  9. 5,1 g fiber

  10. 538 mg natrium

  11. 24 mg kalcium

  12. 2,5 mg järn

  13. 40 mg vitamin C

  14. 656 µg betakaroten

  15. 1,8 mg vitamin E

Recept  från boken Healthy Eating for Life for Children av Amy Lanou, recept av dietist Jennifer Raymond via pcrm.org

bottom of page