Regnbågssallad
Denna sallad är en fröjd för ögat och rik på antioxidanter!
Ingredienser
12 portioner á 1 dl
- 5 dl riven grönkål
- 5 dl riven rödkål
- 2 morötter, rivna
- 2 selleristjälkar, tunt skurna
- 3 salladslökar, hackade
- 1 äpple, finhackat
- 1 matsked citronsaft
- 0,75 dl koncentrerad äppelsaft
Instruktioner
Blanda kål, morötter, selleri och salladslök i en salladsskål. Blanda äpple med citronsaften och lägg över i salladsskålen. Häll över äppelsaftskoncentratet och blanda väl. Låt kylas innan servering, om tid finnes.
Näringsinformation per portion, ca 1 dl
- 39 kalorier
- 0,4 g fett
- 0,1 g mättat fett
- 9,2% kalorier från fett
- 0 mg kolesterol
- 1,3 g protein
- 8,4 g kolhydrater
- 5,9 g socker
- 1,3 g fiber
- 87 mg natrium
- 25 mg kalcium
- 0,5 mg järn
- 13,1 mg vitamin C
- 975 µg betakaroten
- 0,2 mg vitamin E
Recept från boken Healthy Eating for Life for Children av Amy Lanou, recept av dietist Jennifer Raymond via pcrm.org