top of page

FörbÀttrad överlevnad i bröstcancer med mer soja


Bland kvinnor som drabbats av bröstcancer uppvisar de som Àter mer soja en förbÀttrad överlevnad. Detta enligt en studie som publicerats i tidskriften Cancer.

Forskarna följde 6 235 patienter som drabbats av bröstcancer och registrerade matintag och dödstal.

Kvinnor med hormonreceptornegativa tumörer som Ät mest isoflavoner frÄn soja minskade risken att avlida i bröstcancer med 21 % under uppföljningstiden 9,4 Är jÀmfört med dem som Ät minst.

LÀnk till studien finns hÀr.

LÀs Àven gÀrna vÄr artikel om soja hÀr.

VÀrldscancerfonden rekommenderar redan ökat intag av soja till kvinnor som drabbats av bröstcancer (se hÀr).

Zhang FF, Haslam DE, Terry MB, et al. Dietary isoflavone intake and all-cause mortality in breast cancer survivors: the Breast Cancer Family Registry. Cancer. Published online March 6, 2017.

bottom of page