Sötpotatisklyftor

Sötpotatis är ett perfekt tillbehör till de flesta rätter, och den här kryddblandningen gör hela måltiden till något riktigt speciellt. Receptet fungerar också med vanlig potatis!

Ingredienser

ca 4 portioner

  • 2 medelstora sötpotatisar, i klyftor
  • 1/8 tesked kanel
  • ¼ tesked salt
  • ¼ tesked spiskummin
  • 1/8 tesked svartpeppar
  • ¼ tesked vitlökspulver

Instruktioner

Värm ugnen till 225 grader.

Blanda sötpotatis, kanel, salt, spiskummin, svartpeppar och vitlökspulver i en plastpåse. Stäng till och skaka. Häll sötpotatisen på ett bakplåtspapper. Tillaga i 20 minuter eller tills potatisen är spröd, vänd en gång under tillagningen.

Näringsinformation per portion

  • 53 kalorier
  • 0,1 g fett
  • 0 g mättat fett
  • 2,1% kalorier från fett
  • 0 mg kolesterol
  • 1,2 g protein
  • 12,1 g kolhydrater
  • 4,8 g socker
  • 2 g fiber
  • 106 mg natrium
  • 24 mg kalcium
  • 0,5 mg järn
  • 11,3 mg vitamin C
  • 6561 µg betakaroten
  • 0,4 mg vitamin E

Recept  av dietist Brie Turner-McGrievy via pcrm.org

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram