Pasta med svamp- och tomatröra

Pasta med svamp

Här kan man med fördel använda glutenfria pasta som innehåller majsmjöl och rismjöl istället för vetemjöl. I svampröran används svamparna portabello och shiitake. Portabellon har en god nötaktig smak, och är fyllig och mättande.

Ingredienser, svamp- och tomatröra (3 portioner):

  • 3 portabello
  • 2 nävar shiitake
  • 2 scharlottenlökar
  • 500 gr krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1,5 msk grönsaksbuljong
  • 2 msk balsamico
  • Körsbärstomater (5-6 stycken brukar vara lagom)
  • Salt och svartpeppar

Bryn svamp och lök en stund. Lägg därefter i övriga ingredienser och låt småputtra i ca 20-30 min så att smaken från ingredienserna kommer fram. Tillsätt vatten vid behov.

Tillbehör:

  • Blandad sallad och näringsjäst/bjäst (som substitut för parmesanost)

Mängden av de olika ingredienserna kan varieras efter tycke och smak. En perfekt rätt att göra mycket av och ha i matlådan!

Källa: Rita Ström

 

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram