Morotspudding

mpdDenna pudding är ett härligt dessert som har en lätt och söt finish. Den brandgula färgen indikerar antioxidanten betakaroten som är bra för immunförsvaret.

Ingredienser
4 portioner

  • 3 medelstora morötter, rivna
  • 3/4 dl russin
  • 3,5 dl rismjölk
  • 1/4 tsk hackad färsk ingefära
  • 3 msk tapioka

Tillredning
Blanda alla ingredienser i en medelstor kastrull. Koka på svag värme, rör om ofta, i ca 15 minuter eller tills morötterna är mjuka och det mesta av vätskan har avdunstat. Överför halva blandningen till en mixer och kör tills den blir slät. Häll tillbaka blandningen i grytan och rör om. Servera varm eller kyld.

Näringsinformation per portion (1/4 av receptet)

  • Kalorier: 121
  • Fett: 0,9 g
  • Mättat fett: 0,1 g
  • Kalorier från fett: 6,5%
  • Kolesterol: 0 mg
  • Protein: 0,9 g
  • Kolhydrater: 28,7 g
  • Socker: 13,1 g
  • Fiber: 1,8 g
  • Natrium: 58 mg
  • Kalcium: 133 mg
  • Järn: 0,6 mg
  • C-vitamin: 2,3 mg
  • Betakaroten: 3500 mikrogram
  • Vitamin E: 1,1 mg

Receptet kommer från Jennifer Raymond och det finns med i boken Foods That Fight Pain av Neal Barnard.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram