Kinesiskt stekt ris
Njut av en god, snabb och enkel rätt! Stek riset lite snabbt i förväg för ännu mer smak.
Ingredienser
6-8 portioner
- 1 stor lök, skuren i tunna halvmånar
- 2 morötter, skurna i korta tunna pinnar
- 2 selleristjälkar, tunt skurna diagonalt
- 1 dl grönsaksbuljong
- 1 l kokt brunt ris
- 2-4 matskedar sojasås
- 1 burk skivade vattenkastanjer
- 4 salladslökar, hackade
Instruktioner
Ta en kastrull och blanda löken, morötter, sellerin och buljongen. Låt koka i tre minuter. Ta bort från plattan och häll av vätskan.
Värm en stor stekpanna eller wokpanna. Lägg i grönsakerna. Tillaga och rör om i några minuter på medelhög värme, och häll sedan över riset. Blanda väl. Häll över sojasåsen, vattenkastanjerna och salladslöken. Servera varmt!
Näringsinformation
Per portion
- 164 kalorier
- 1,1 g fett
- 0,6 g mättat fett
- 5,7% kalorier från fett
- 0 mg kolesterol
- 4,2 g protein
- 35,3 g kolhydrater
- 2,8 g socker
- 5,2 g fiber
- 271 mg natrium
- 40 mg kalcium
- 1 mg järn
- 6,5 mg vitamin C
- 1851 µg betakaroten
- 1 mg vitamin E
Recept från boken The Power of Your Plate av läkare Neal Barnard, recept av Dorothy Bates via pcrm.org