Kinesiskt stekt ris

Njut av en god, snabb och enkel rätt! Stek riset lite snabbt i förväg för ännu mer smak.

Ingredienser

6-8 portioner

  • 1 stor lök, skuren i tunna halvmånar
  • 2 morötter, skurna i korta tunna pinnar
  • 2 selleristjälkar, tunt skurna diagonalt
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 l kokt brunt ris
  • 2-4 matskedar sojasås
  • 1 burk skivade vattenkastanjer
  • 4 salladslökar, hackade

Instruktioner

Ta en kastrull och blanda löken, morötter, sellerin och buljongen. Låt koka i tre minuter. Ta bort från plattan och häll av vätskan.

Värm en stor stekpanna eller wokpanna. Lägg i grönsakerna. Tillaga och rör om i några minuter på medelhög värme, och häll sedan över riset. Blanda väl. Häll över sojasåsen, vattenkastanjerna och salladslöken. Servera varmt!

Näringsinformation

Per portion

  • 164 kalorier
  • 1,1 g fett
  • 0,6 g mättat fett
  • 5,7% kalorier från fett
  • 0 mg kolesterol
  • 4,2 g protein
  • 35,3 g kolhydrater
  • 2,8 g socker
  • 5,2 g fiber
  • 271 mg natrium
  • 40 mg kalcium
  • 1 mg järn
  • 6,5 mg vitamin C
  • 1851 µg betakaroten
  • 1 mg vitamin E

Recept  från boken The Power of Your Plate av läkare Neal Barnard,  recept av Dorothy Bates via pcrm.org

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram