Halstrad blomkål med vitlök och tamari

bklDetta är ett enkelt tillbehör som också kan ätas som mellanmål eller som måltid om du gör en tillräckligt stor sats.

Ingredienser
1-2 portioner

  • 1 blomkålshuvud skuren i buketter
  • 2 matskedar tamari
  • 3-4 msk vatten
  • 3 vitlöksklyftor, hackad
  • 2 msk persilja, hackad

Tillredning

Stek blomkålen på medelhög värme och rör om sakta. Tillsätt sedan tamari. Häll i 3 till 4 msk vatten och vitlök när tamarin börjar fastna i pannan. Koka bort såsen. Avlägsna blomkålen från värmen och strö på persiljan.

Alternativ: Lägg blomkålen i en täckt ugnsform, tillsammans med vitlök, persilja och tamari (inget vatten), och grädda den  på 190 grader under 15 minuter.

Näringsinnehåll per portion

  • Kalorier: 91
  • Fett: 0,9 g
  • Mättat fett: 0,2 g
  • Kalorier från fett: 8,1 %
  • Kolesterol: 0 mg
  • Protein: 7,2 g
  • Kolhydrater: 17,7 g
  • Socker: 6 g
  • Fiber: 6,2 g
  • Natrium: 791 mg
  • Kalcium: 81 mg
  • Järn: 1,9 mg
  • C-vitamin: 148 mg
  • Betakaroten: 190 mikrogram
  • Vitamin E: 0,3 mg

Receptet finns med i boken 21-Day Weight Loss Kickstart av Neal Barnard, MD. Det kommer ifrån Jason Wyrick, http://www.veganculinaryexperience.com/

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram