top of page

Tofuröra


Grönkål är det livsmedel som innehåller mest näring per energimängd, och tillsammans med proteinrik tofu blir det här en riktigt härlig lunch!

Ingredienser

ca 4 portioner

  1. 1 dl grönsaksbuljong

  2. 1 dl hackad selleri

  3. 1 dl hackad lök

  4. 1 dl hackad paprika

  5. 2 dl hackad morot

  6. 2 dl hackad färsk grönkål

  7. 400 gr tofu, avhälld och smulad

  8. ¼ tesked salt

  9. ¼ tesked svartpeppar

  10. 1 tesked torkad basilika

Instruktioner

Värm ½ dl grönsaksbuljong i en stekpanna på mellanhög värme. Lägg i selleri, lök, paprika och morot och låt ligga tills det har mjuknat. Häll i resterande ½ dl buljong och grönkålen. Lägg på ett lock och låt sjuda tills grönkålen har sloknat. Lägg i tofu och tillaga tills den är fast och något brun. Tillsätt salt, svartpeppar och basilika.

Näringsinformation per portion

  1. 161 kalorier

  2. 6,9 g fett

  3. 1 g mättat fett

  4. 38,5% kalorier från fett

  5. 0 mg kolesterol

  6. 13,5 g protein

  7. 14,9 g kolhydrater

  8. 3,8 g socker

  9. 6,5 g fiber

  10. 308 mg natrium

  11. 116 mg kalcium

  12. 4,4 mg järn

  13. 23,5 mg vitamin C

  14. 4125 µg betakaroten

  15. 0,9 mg vitamin E

Recept av dietist Brie Turner-McGrievy via pcrm.org

bottom of page