top of page

Morotspudding


Denna pudding är ett härligt dessert som har en lätt och söt finish. Den brandgula färgen indikerar antioxidanten betakaroten som är bra för immunförsvaret.

Ingredienser 4 portioner

  1. 3 medelstora morötter, rivna

  2. 3/4 dl russin

  3. 3,5 dl rismjölk

  4. 1/4 tsk hackad färsk ingefära

  5. 3 msk tapioka

Tillredning Blanda alla ingredienser i en medelstor kastrull. Koka på svag värme, rör om ofta, i ca 15 minuter eller tills morötterna är mjuka och det mesta av vätskan har avdunstat. Överför halva blandningen till en mixer och kör tills den blir slät. Häll tillbaka blandningen i grytan och rör om. Servera varm eller kyld.

Näringsinformation per portion (1/4 av receptet)

  1. Kalorier: 121

  2. Fett: 0,9 g

  3. Mättat fett: 0,1 g

  4. Kalorier från fett: 6,5%

  5. Kolesterol: 0 mg

  6. Protein: 0,9 g

  7. Kolhydrater: 28,7 g

  8. Socker: 13,1 g

  9. Fiber: 1,8 g

  10. Natrium: 58 mg

  11. Kalcium: 133 mg

  12. Järn: 0,6 mg

  13. C-vitamin: 2,3 mg

  14. Betakaroten: 3500 mikrogram

  15. Vitamin E: 1,1 mg

Receptet kommer från Jennifer Raymond och det finns med i boken Foods That Fight Pain av Neal Barnard.

Comments


bottom of page