Denna pudding är ett härligt dessert som har en lätt och söt finish. Den brandgula färgen indikerar antioxidanten betakaroten som är bra för immunförsvaret.
Ingredienser 4 portioner
3 medelstora morötter, rivna
3/4 dl russin
3,5 dl rismjölk
1/4 tsk hackad färsk ingefära
3 msk tapioka
Tillredning Blanda alla ingredienser i en medelstor kastrull. Koka på svag värme, rör om ofta, i ca 15 minuter eller tills morötterna är mjuka och det mesta av vätskan har avdunstat. Överför halva blandningen till en mixer och kör tills den blir slät. Häll tillbaka blandningen i grytan och rör om. Servera varm eller kyld.
Näringsinformation per portion (1/4 av receptet)
Kalorier: 121
Fett: 0,9 g
Mättat fett: 0,1 g
Kalorier från fett: 6,5%
Kolesterol: 0 mg
Protein: 0,9 g
Kolhydrater: 28,7 g
Socker: 13,1 g
Fiber: 1,8 g
Natrium: 58 mg
Kalcium: 133 mg
Järn: 0,6 mg
C-vitamin: 2,3 mg
Betakaroten: 3500 mikrogram
Vitamin E: 1,1 mg
Receptet kommer från Jennifer Raymond och det finns med i boken Foods That Fight Pain av Neal Barnard.
Comments