top of page

Black Eye-bönsallad


Det är inte alltid man hittar black eye-bönor på burk, men i större affärer kan de finnas som torrvaror. Prova att koka upp dem själv och frys sedan in det som blir över så har du gott om bönor för en lång tid framåt!

Ingredienser ca 10 portioner

  1. 5 dl kokta black eye-bönor, eller 500 g på burk (sköljda)

  2. 3 dl tillagat brunt ris

  3. 1 dl finskuren salladslök

  4. 1 tunt skuren selleristjälk (ca 1 dl)

  5. 1 tärnad tomat

  6. 2 matskedar finskuren färsk persilja

  7. ½ dl citronsaft

  8. ¼ tesked salt

  9. 1-2 mosade vitlöksklyftor

Instruktioner

Blanda black eye-bönor, ris, salladslök, selleri, tomat och persilja i en skål. I en annan skål, blanda citronsaft, salt och vitlök och häll över salladen. Vänd försiktigt. Låt kylas i en till två timmar om tid finns!

Näringsinformation per deciliterstor portion

  1. 79 kalorier

  2. 0,5 g fett

  3. 0,1 g mättat fett

  4. 5,4% kalorier från fett

  5. 0 mg kolesterol

  6. 3,7 g protein

  7. 15,3 g kolhydrater

  8. 1,9 g socker

  9. 3,4 g fiber

  10. 67 mg natrium

  11. 20 mg kalcium

  12. 1,1 mg järn

  13. 6,3 mg vitamin C

  14. 144 µg betakaroten

  15. 0,2 mg vitamin E

Källa: Boken Turn Off the Fat Genes av läkare Neal D. Barnard, recept av dietist Jennifer Raymond via pcrm.org

bottom of page