top of page

Sötpotatisklyftor


Sötpotatis är ett perfekt tillbehör till de flesta rätter, och den här kryddblandningen gör hela måltiden till något riktigt speciellt. Receptet fungerar också med vanlig potatis!

Ingredienser

ca 4 portioner

  1. 2 medelstora sötpotatisar, i klyftor

  2. 1/8 tesked kanel

  3. ¼ tesked salt

  4. ¼ tesked spiskummin

  5. 1/8 tesked svartpeppar

  6. ¼ tesked vitlökspulver

Instruktioner

Värm ugnen till 225 grader.

Blanda sötpotatis, kanel, salt, spiskummin, svartpeppar och vitlökspulver i en plastpåse. Stäng till och skaka. Häll sötpotatisen på ett bakplåtspapper. Tillaga i 20 minuter eller tills potatisen är spröd, vänd en gång under tillagningen.

Näringsinformation per portion

  1. 53 kalorier

  2. 0,1 g fett

  3. 0 g mättat fett

  4. 2,1% kalorier från fett

  5. 0 mg kolesterol

  6. 1,2 g protein

  7. 12,1 g kolhydrater

  8. 4,8 g socker

  9. 2 g fiber

  10. 106 mg natrium

  11. 24 mg kalcium

  12. 0,5 mg järn

  13. 11,3 mg vitamin C

  14. 6561 µg betakaroten

  15. 0,4 mg vitamin E

Recept  av dietist Brie Turner-McGrievy via pcrm.org

bottom of page