Sötpotatis är ett perfekt tillbehör till de flesta rätter, och den här kryddblandningen gör hela måltiden till något riktigt speciellt. Receptet fungerar också med vanlig potatis!
Ingredienser
ca 4 portioner
2 medelstora sötpotatisar, i klyftor
1/8 tesked kanel
¼ tesked salt
¼ tesked spiskummin
1/8 tesked svartpeppar
¼ tesked vitlökspulver
Instruktioner
Värm ugnen till 225 grader.
Blanda sötpotatis, kanel, salt, spiskummin, svartpeppar och vitlökspulver i en plastpåse. Stäng till och skaka. Häll sötpotatisen på ett bakplåtspapper. Tillaga i 20 minuter eller tills potatisen är spröd, vänd en gång under tillagningen.
Näringsinformation per portion
53 kalorier
0,1 g fett
0 g mättat fett
2,1% kalorier från fett
0 mg kolesterol
1,2 g protein
12,1 g kolhydrater
4,8 g socker
2 g fiber
106 mg natrium
24 mg kalcium
0,5 mg järn
11,3 mg vitamin C
6561 µg betakaroten
0,4 mg vitamin E
Recept av dietist Brie Turner-McGrievy via pcrm.org
Comments