top of page

Pasta med svamp- och tomatröra


Pasta med svamp

Här kan man med fördel använda glutenfria pasta som innehåller majsmjöl och rismjöl istället för vetemjöl. I svampröran används svamparna portabello och shiitake. Portabellon har en god nötaktig smak, och är fyllig och mättande.

Ingredienser, svamp- och tomatröra (3 portioner):

  1. 3 portabello

  2. 2 nävar shiitake

  3. 2 scharlottenlökar

  4. 500 gr krossade tomater

  5. 3 msk tomatpuré

  6. 1 tsk sambal oelek

  7. 1,5 msk grönsaksbuljong

  8. 2 msk balsamico

  9. Körsbärstomater (5-6 stycken brukar vara lagom)

  10. Salt och svartpeppar

Bryn svamp och lök en stund. Lägg därefter i övriga ingredienser och låt småputtra i ca 20-30 min så att smaken från ingredienserna kommer fram. Tillsätt vatten vid behov.

Tillbehör:

  1. Blandad sallad och näringsjäst/bjäst (som substitut för parmesanost)

Mängden av de olika ingredienserna kan varieras efter tycke och smak. En perfekt rätt att göra mycket av och ha i matlådan!

Källa: Rita Ström

bottom of page