top of page

Olle presterar på topp med växtbaserad kost


Intresset för mat från växtriket har ökat kraftigt bland idrottare på hög nivå. Filmer som The Game Changers och projekt som Vego i världsklass från SOK har bidragit till detta. En tidig förgrundsgestalt var friidrottaren Carl Lewis. Tennisspelerskan Serena Williams, formel-1-föraren Lewis Hamilton, ultramaratonlöparen Scott Jurek och tyngdlyftaren Patrik Baboumian är fler expempel på idrottare som äter helt eller övervägande från växtriket. De hittills mest framgångsrika simmarna i Sverige på dam- respektive herrsidan, Sarah Sjöström och Lars Frölander, äter vegetariskt respektive veganskt.


Olle Petersson Börner är en 19-årig idrottare som började cykla 2020 efter en löparskada som tog lång tid att läka. Engagemanget och glädjen över cyklingen växte snabbt och 2021 satsade han hårt på träningen. Det ledde till en silvermedalj i junior-SM i tempo. 2022 gick Olle över till uteslutande växtbaserad kost efter att ha satt sig in i hälsofördelarna och hur djurindustrin fungerar. Nu, som högskolestuderande, passar det dessutom väldigt bra då man kan äta nyttigt och billigt samtidigt. 2022 tog han silver i U23-klassen i tempo och har nu siktet inställt på guld 2023.


Olles framgångar visar att man kan prestera idrottsmässigt på den absoluta toppen samtidigt som man äter växtbaserat. På Olles instagramkonto kan du följa hans träningsglädje och framgångar. Som följare hjälper du också Olle nå ut till fler sponsorer vilket ökar hans chanser att nå långt som cyklist.

Comments


bottom of page