top of page

Matvetepannkakor


Med din mixer kan du göra härliga lätta pannkakor gjorda av nymalet vete på några minuter. Prova det här receptet! Överbliven smet fungerar bra till att göra våfflor också. Toppa pannkakorna med färsk frukt som exempelvis kiwi och skivade äpplen. Linfrön är en bra källa till omega-3-fettsyror, vilka är associerade med en lägre risk för hjärtsjukdom.

Ingredienser 12 pannkakor

  1. 2,5 dl fullkornsvete

  2. 1 msk hela linfrön

  3. 5 dl vatten

  4. 3/4 dl kikärtsmjöl (besan) eller sojamjöl

  5. 1 msk agave eller annat flytande sötningsmedel (lönnsirap, rårissirap, etc)

  6. 2 tsk citronsaft

  7. 2 tsk bakpulver

  8. 1/2 tsk salt

Tillredning Häll i matvetet, linfröna och vattnet i en mixer och kör på hög hastighet under ca 2 minuter. Tillsätt mjölet och kör 2 till 3 minuter eller tills smeten blivit slät. Tillsätt agave, citronsaft, bakpulver samt salt och kör mixern en liten stund.

Värm en stekpannan på hög värm. Sänk värmen till medelhög och häll på smeten i omgångar. Vänd pannkakorna försiktigt när bubblor bildats på ytan.

Näringsinformation per portion (4 pannkakor)

  1. Kalorier: 261

  2. Fett: 3 g

  3. Kalorier från fett: 9 %

  4. Kolesterol: 0 mg

  5. Protein: 11 g

  6. Kolhydrater: 53 g

  7. Socker: 6 g

  8. Fibrer: 9 g

  9. Natrium: 534 mg

Receptet kommer från Bryanna Clark Grogan och det finns med i boken Dr. Neal Barnard’s Program for Reversing Diabetes: The Scientifically Proven System for Reversing Diabetes Without Drugs av Neal Barnard, MD.

bottom of page