top of page

Kikärts- och sötpotatisgryta med kokosmjölk


Kikärts

En mättande och god gryta som är bra att värma och ha med sig i matlådor.

Ingredienser (4 portioner):

  1. 4 dl kikärtor (köp på burk och skölj då noggrant, eller koka själv)

  2. 1 sötpotatis

  3. 1 burk krossade tomater

  4. 4 dl creamy kokosmjölk

  5. 1 dl vatten

  6. 2 scharlottenlökar

  7. 3 tsk röd currypasta

  8. 3 cm ingefära

  9. 1/2 röd chili

  10. 1/2 lime (saften och rivet skal)

  11. 2 msk hackad koriander

  12. 1 näve spenat

  13. Rapsolja

Hacka lök och chilin, riv ingefäran. Fräs i gryta tillsammans med currypasta och olja. Skala sötpotatisen och tärna den i lagom stora bitar. Lägg i grytan tillsammans med de kokta kikärtorna och fräs en stund till. Tillsätt krossade tomater och 1/2 tsk salt. Låt puttra tills sötpotatisen mjuknat. Häll på kokosmjölken, vatten, spenat, lime och koriander. Låt puttra några minuter till.

Serveras med ris.

Källa: Rita Ström

bottom of page