Detta är ett enkelt tillbehör som också kan ätas som mellanmål eller som måltid om du gör en tillräckligt stor sats.
Ingredienser 1-2 portioner
1 blomkålshuvud skuren i buketter
2 matskedar tamari
3-4 msk vatten
3 vitlöksklyftor, hackad
2 msk persilja, hackad
Tillredning
Stek blomkålen på medelhög värme och rör om sakta. Tillsätt sedan tamari. Häll i 3 till 4 msk vatten och vitlök när tamarin börjar fastna i pannan. Koka bort såsen. Avlägsna blomkålen från värmen och strö på persiljan.
Alternativ: Lägg blomkålen i en täckt ugnsform, tillsammans med vitlök, persilja och tamari (inget vatten), och grädda den på 190 grader under 15 minuter.
Näringsinnehåll per portion
Kalorier: 91
Fett: 0,9 g
Mättat fett: 0,2 g
Kalorier från fett: 8,1 %
Kolesterol: 0 mg
Protein: 7,2 g
Kolhydrater: 17,7 g
Socker: 6 g
Fiber: 6,2 g
Natrium: 791 mg
Kalcium: 81 mg
Järn: 1,9 mg
C-vitamin: 148 mg
Betakaroten: 190 mikrogram
Vitamin E: 0,3 mg
Receptet finns med i boken 21-Day Weight Loss Kickstart av Neal Barnard, MD. Det kommer ifrån Jason Wyrick, http://www.veganculinaryexperience.com/
Kommentarer