top of page

Halstrad blomkål med vitlök och tamari


bkl

Ingredienser 1-2 portioner

  1. 1 blomkålshuvud skuren i buketter

  2. 2 matskedar tamari

  3. 3-4 msk vatten

  4. 3 vitlöksklyftor, hackad

  5. 2 msk persilja, hackad

Tillredning

Stek blomkålen på medelhög värme och rör om sakta. Tillsätt sedan tamari. Häll i 3 till 4 msk vatten och vitlök när tamarin börjar fastna i pannan. Koka bort såsen. Avlägsna blomkålen från värmen och strö på persiljan.

Alternativ: Lägg blomkålen i en täckt ugnsform, tillsammans med vitlök, persilja och tamari (inget vatten), och grädda den  på 190 grader under 15 minuter.

Näringsinnehåll per portion

  1. Kalorier: 91

  2. Fett: 0,9 g

  3. Mättat fett: 0,2 g

  4. Kalorier från fett: 8,1 %

  5. Kolesterol: 0 mg

  6. Protein: 7,2 g

  7. Kolhydrater: 17,7 g

  8. Socker: 6 g

  9. Fiber: 6,2 g

  10. Natrium: 791 mg

  11. Kalcium: 81 mg

  12. Järn: 1,9 mg

  13. C-vitamin: 148 mg

  14. Betakaroten: 190 mikrogram

  15. Vitamin E: 0,3 mg

Receptet finns med i boken 21-Day Weight Loss Kickstart av Neal Barnard, MD. Det kommer ifrån Jason Wyrick, http://www.veganculinaryexperience.com/

#blomkål #mellanmål #tamari

bottom of page