top of page

Fettsnål pastasallad


Svårt att bestämma vad du ska ta med till nästa knytis? Välj en pastasallad med tillräckligt med smaker för att göra alla nöjda – oavsett om gästerna är vegetarianer eller ej.

Ingredienser

  1. 6-8 portioner

  2. 5 dl fullkornspasta, okokt

  3. 2,5 dl broccoli, hackad i lagom stora bitar

  4. 1 rödlök, tärnad

  5. 1 burk med kronärtskocka, avrunnen och hackad

  6. 1 röd eller gul paprika, tärnad

  7. 4 dl kokta cannellinibönor

  8. 2 tomater, tärnad

  9. 3/4 dl skivade svarta oliver

  10. 2 msk färsk basilika, hackad

  11. 1 dl fettfri italiensk salladsdressing

  12. Salt och peppar

Tillredning Koka pastan enligt paketets instruktioner. Häll av vattnet och låt svalna. Ångkoka broccolin lätt. Rör ihop pastan, broccolin och resten av ingredienserna i en stor skål och smaka av med salt och peppar. Låt marinera i kylskåpet 1-2 timmar innan servering. Rör om igen före servering.

Näringsinformation för en portion (1/6 av recept)

  1. Kalorier: 367

  2. Fett: 3 g

  3. Mättat fett: 0,6 g

  4. Kalorier från fett: 6,8 %

  5. Kolesterol: 0 mg

  6. Protein: 16,6 g

  7. Kolhydrater: 70,3 g

  8. Socker: 8,1 g

  9. Fiber: 13,3 g

  10. Natrium: 553 mg

  11. Kalcium: 112 mg

  12. Järn: 5,2 mg

  13. C-vitamin: 52 mg

  14. Betakaroten: 837 mikrogram

  15. Vitamin E: 2 mg

Recept kommer från Food for Life:s instruktör Kay Kitchens

bottom of page