Får vegetarianer i sig tillräckligt med protein?Myten om att vi får i oss för lite protein avslöjades för över 30 år sedan, bland annat i dessa vetenskapliga artiklar: ”The history of...
Vegetarisk kost minskar risk för diabetes typ 2Man fann att de som följde en vegetarisk kost hade 35% minskad risk för diabetes typ 2, jämfört med icke-vegetarianer. Forskarna noterade...
Köttkonsumtion kopplad till leversjukdom och insulinresistensForskarna registrerade kostintag, gjorde ultraljud av lever och mätte insulinresistens hos 1 146 individer som screenats för...
Vegansk kost kan förebygga typ-2-diabetesForskarnas slutsats är att en lägre kroppsvikt ökar beta-cellers förmåga att reglera blodsockernivåer. Resultaten i studien visar att en...
Samband mellan ägg, kolesterol och hjärtkärlsjukdomEn ny studie som presenterats vid en kongress anordnad av American Heart Association stärker samband mellan äggkonsumtion och...
Soja är säkert och nyttigtFöreställningen att konsumtion av soja innebär hälsorisk har ibland förts fram men detta har inget vetenskapligt stöd. Detta enligt en...
Nötter främjar hälsa – inte viktuppgångForskarna gick igenom totalt 49 studier som på olika sätt värderat hälsoeffekter av att lägga till olika nötter till kosten. Man fann att...
Växtbaserad kost lindrar fibromyalgiForskarna lottade 40 personer med fibromyalgi till att antingen äta en helt växtbaserad kost (whole-foods plant-based diet) eller att...
Växtbaserad kost sänker blodfetter kraftigtForskarna lät 31 överviktiga personer med förhöjda blodfetter äta en helt växtbaserad kost i fyra veckor. Flertalet blodfetter av...