top of page

Erika blev av med sina allergier

Jag har varit kraftigt allergisk sedan jag var barn: pollenallergi, pälsdjursallergi, eksem och astma. Jag har medicinerat tungt under större delen av mitt liv med inhalationer, kortisonkrämer, antihistaminer, kortisontabletter.


Jag har behövt medicinera året runt då jag har varit så känslig att jag inte kunnat sitta bredvid en person som har djur i hemmet. Jag har gjort försök till allergivaccination (hyposensibilisering) utan resultat då jag varit för känslig för att genomgå behandlingen och har till och med behandlats med anti-IgE-behandling (Xolair) som hjälpte till viss del.


Under behandlingen med Xolair fick jag höra talas om en person som botat en systemisk inflammatorisk sjukdom med hjälp av att gå över till en växtbaserad kost. Jag ville utvärdera om Xolair-behandlingen verkligen hade effekt på mig så jag gjorde ett uppehåll i samråd med ansvarig läkare för att se om mina besvär skulle bli värre igen. Samtidigt gick jag över till en helt växtbaserad (vegansk) kost.


Jag har nu ätit helt växtbaserat i 6 månader och har fått ett helt nytt liv! Under vinterhalvåret har jag inte behövt ta en enda medicin och nu till våren har jag klarat mig bra med hjälp av nässpray och ögondroppar (tidigare har jag behövt äta kortison större delen av våren/sommaren). Förändringen är så dramatisk att jag knappt kan tro att det är sant – och detta endast genom att förändra min kost!


Jag har aldrig mått så bra (eller ätit så gott) som jag gör nu och kommer att äta helt växtbaserat under resten av mitt liv. Jag har förändrat mitt synsätt och äter nu för att leva istället för att leva för att äta. Jag hoppas genom min historia kunna uppmuntra fler personer med allergiska besvär att testa och se om en växtbaserad kost kan hjälpa dem också.


Liknande inlägg

Visa alla

”Har aldrig haft så mycket energi som nu”

Övergick till en växtbaserad kost i januari 2014 med enstaka (5-6 gånger) inslag av mejeriprodukter det första halvåret. Sedan ungefär ett år tillbaka äter jag i princip enbart växtbaserad kost, minim

Jacob tog kontroll över sin Crohns sjukdom

Det här är min berättelse om hur jag tog mig från att vara ett offer, till 100 procent kontrollerad av en kronisk tarmsjukdom, till att ha förmågan att stänga av eller sätta igång sjukdomen helt och h

Comments


bottom of page