Vegetariska kostmönster minskar hjärtsjukdomForskarna gick igenom åtta observationsstudier som jämfört risken att dö i förtid hos vegetarianer och icke-vegetarianer. De som åt...
Soja är inte hormonstörandeOron att växtöstrogener i soja som isoflavoner inte skulle vara säker för människor kommer från djurstudier som inte är representativa...
Kraftigt ökad dödlighet av äggForskarna analyserade matintag och risk att dö i förtid av olika sjukdomar hos 20 562 deltagare i Moli-sani Study. Median uppföljningstid...
Rött kött och ägg ökar risk för hjärtkärlsjukdomÄgg och kött ökar inte bara kolesterolnivåerna i blodet utan leder till andra skadliga processer som ökar inflammation genom flera...
Klimatpolitik för växtbaserat ätande kan rädda miljoner livForskarna jämförde nuvarande miljöpolitik med två alternativa scenarier med ändrad miljöpolitik för att uppnå målen i Parisavtalet. I det...
Vegansk kost hjälper mot fettleverForskarna gav 26 deltagare med fettlever (diagnosticerad med ultraljud och förhöjda levermarkörer i blodet) råd att äta en vegansk kost...
Växtbaserad kost minskar kaloriintag mer än LCHFForskarna lät 20 unga, lätt överviktiga deltagare vistas i fyra veckor vid National Institutes of Health Clinical Center där de lottades...
Fördelar med växtbaserad kost jämfört med medelhavskostForskarna lottade 62 överviktiga deltagare till att få råd om att antingen äta en helt växtbaserad kost eller en medelhavskost under 16...
Eko-kött orsakar stora skador på hälsa och miljöMan fann att växthusgasutsläpp för ekologiskt och konventionellt kött var lika. Vidare fann forskarna att det kött som orsakade minst...