top of page


Animaliska livsmedel ökar risk för hjärtinfarkt och stroke
En högre halt av TMAO i blodet ökar risk för dödlig hjärtinfarkt eller stroke. Detta enligt en studie som publicerats i European Heart...


Frukt gynnsamt mot hjärtinfarkt och stroke
Forskarna följde 512 891 studiedeltagare i Kina under i snitt 6,2 år. Kostintag följdes liksom blodsocker, blodtryck, insjuknande i...


Lågkolhydratkost ökar risk för förtida död hos hjärtsjuka
En lågkolhydratkost med hög andel animaliska livsmedel uppvisar ett samband med förtida död. Detta enligt en ny studie som publicerats i...


Livsstilsfaktorer kan minska risk för stroke
Ny studie i senaste numret av tidsskriften Neurology har påvisat kraftigt minskad risk för stroke hos kvinnor med många hälsosamma...


4 av 5 hjärtinfarkter möjliga att förebygga?
Ny svensk studie som publicerats i Journal of the American College of Cardiology visar att hälsosam livsstil kan minska risken för...
bottom of page