Sötpotatisklyftor
Sötpotatis är ett perfekt tillbehör till de flesta rätter, och den här kryddblandningen gör hela måltiden till något riktigt speciellt. Receptet fungerar också med vanlig potatis!
Ingredienser
ca 4 portioner
- 2 medelstora sötpotatisar, i klyftor
- 1/8 tesked kanel
- ¼ tesked salt
- ¼ tesked spiskummin
- 1/8 tesked svartpeppar
- ¼ tesked vitlökspulver
Instruktioner
Värm ugnen till 225 grader.
Blanda sötpotatis, kanel, salt, spiskummin, svartpeppar och vitlökspulver i en plastpåse. Stäng till och skaka. Häll sötpotatisen på ett bakplåtspapper. Tillaga i 20 minuter eller tills potatisen är spröd, vänd en gång under tillagningen.
Näringsinformation per portion
- 53 kalorier
- 0,1 g fett
- 0 g mättat fett
- 2,1% kalorier från fett
- 0 mg kolesterol
- 1,2 g protein
- 12,1 g kolhydrater
- 4,8 g socker
- 2 g fiber
- 106 mg natrium
- 24 mg kalcium
- 0,5 mg järn
- 11,3 mg vitamin C
- 6561 µg betakaroten
- 0,4 mg vitamin E
Recept av dietist Brie Turner-McGrievy via pcrm.org