Pasta med svamp- och tomatröra
Här kan man med fördel använda glutenfria pasta som innehåller majsmjöl och rismjöl istället för vetemjöl. I svampröran används svamparna portabello och shiitake. Portabellon har en god nötaktig smak, och är fyllig och mättande.
Ingredienser, svamp- och tomatröra (3 portioner):
- 3 portabello
- 2 nävar shiitake
- 2 scharlottenlökar
- 500 gr krossade tomater
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- 1,5 msk grönsaksbuljong
- 2 msk balsamico
- Körsbärstomater (5-6 stycken brukar vara lagom)
- Salt och svartpeppar
Bryn svamp och lök en stund. Lägg därefter i övriga ingredienser och låt småputtra i ca 20-30 min så att smaken från ingredienserna kommer fram. Tillsätt vatten vid behov.
Tillbehör:
- Blandad sallad och näringsjäst/bjäst (som substitut för parmesanost)
Mängden av de olika ingredienserna kan varieras efter tycke och smak. En perfekt rätt att göra mycket av och ha i matlådan!
Källa: Rita Ström