Pasta med grillad sparris
Snart är det sparrissäsong! Det här är ett bra grundrecept som är enkelt att variera genom att blanda i andra grönsaker och kryddor.
Ingredienser
2 portioner
- 6-8 sparrisar
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 matskedar citronsaft, ca 1 citron
- 1 nypa grovt salt
- vatten
- 170 gram pasta, ex fettuccine
- 2 matskedar färsk persilja, hackad
- 2,5 dl ärtor
Instruktioner
Vänd sparrisen i vitlök, citronsaft och salt.
Grilla sparrisen tills den precis börjar få svarta fläckar. Sparrisen ska fortfarande vara knaprig. Skär sparrisen i femcentimeterstora bitar.
Koka upp vattnet och koka pastan al dente.
Blanda den tillagade pastan med sparris, persilja, och ärtor.
Näringsinformation
- 375 kalorier
- 0,3 g fett
- 0 g mättat fett
- 0,7% kalorier från fett
- 0 mg kolesterol
- 11 g protein
- 77 g kolhydrater
- 6 g socker
- 9 g fiber
- 209 mg natrium
- 0 mg kalcium
- 0 mg järn
- 0 mg vitamin C
- 0 µg betakaroten
- 0 mg vitamin E
Recept från boken 21-Day Weight Loss Kickstart av läkare Neal Barnard, recept av Jason Wyrick via pcrm.org