Morotspudding
Denna pudding är ett härligt dessert som har en lätt och söt finish. Den brandgula färgen indikerar antioxidanten betakaroten som är bra för immunförsvaret.
Ingredienser
4 portioner
- 3 medelstora morötter, rivna
- 3/4 dl russin
- 3,5 dl rismjölk
- 1/4 tsk hackad färsk ingefära
- 3 msk tapioka
Tillredning
Blanda alla ingredienser i en medelstor kastrull. Koka på svag värme, rör om ofta, i ca 15 minuter eller tills morötterna är mjuka och det mesta av vätskan har avdunstat. Överför halva blandningen till en mixer och kör tills den blir slät. Häll tillbaka blandningen i grytan och rör om. Servera varm eller kyld.
Näringsinformation per portion (1/4 av receptet)
- Kalorier: 121
- Fett: 0,9 g
- Mättat fett: 0,1 g
- Kalorier från fett: 6,5%
- Kolesterol: 0 mg
- Protein: 0,9 g
- Kolhydrater: 28,7 g
- Socker: 13,1 g
- Fiber: 1,8 g
- Natrium: 58 mg
- Kalcium: 133 mg
- Järn: 0,6 mg
- C-vitamin: 2,3 mg
- Betakaroten: 3500 mikrogram
- Vitamin E: 1,1 mg
Receptet kommer från Jennifer Raymond och det finns med i boken Foods That Fight Pain av Neal Barnard.