Mexikansk quinoa
Denna fullkornsmaträtt är snabblagad och utsökt. Quinoa är en bra källa till protein och tar mindre tid att tillaga i jämförelse med många andra sädesslag.
Ingredienser
3 portioner
- 2,5 dl quinoa
- 5 dl vatten
- 2,5 dl salsa
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1/2 tsk salt
Tillredning
Skölj quinoan väl. Lägg alla ingredienser i en medelstor kastrull och koka upp. När det kokar, sätt på locket, sänk värmen till medellåg och koka i 20 minuter tills quinoan har mjuknat. Rör om med gaffel före servering.
Näringsinformation per portion
- Kalorier: 233
- Fett: 3,6 g
- Mättat fett: 0,4 g
- Kalorier från fett: 14 %
- Kolesterol: 0 mg
- Protein: 9,1 g
- Kolhydrater: 42 g
- Socker: 6,2 g
- Fiber: 5,4 g
- Natrium: 195 mg
- Kalcium: 52 mg
- Järn: 3,3 mg
- C-vitamin: 19 mg
- Betakaroten: 254 mikrogram
- Vitamin E: 2 mg
Receptet kommer från Food for Life:s instruktör Katherine Lawrence, PlantBasedHealth.com.