Kikärts- och sötpotatisgryta med kokosmjölk
En mättande och god gryta som är bra att värma och ha med sig i matlådor.
Ingredienser (4 portioner):
- 4 dl kikärtor (köp på burk och skölj då noggrant, eller koka själv)
- 1 sötpotatis
- 1 burk krossade tomater
- 4 dl creamy kokosmjölk
- 1 dl vatten
- 2 scharlottenlökar
- 3 tsk röd currypasta
- 3 cm ingefära
- 1/2 röd chili
- 1/2 lime (saften och rivet skal)
- 2 msk hackad koriander
- 1 näve spenat
- Rapsolja
Hacka lök och chilin, riv ingefäran. Fräs i gryta tillsammans med currypasta och olja.
Skala sötpotatisen och tärna den i lagom stora bitar. Lägg i grytan tillsammans med de kokta kikärtorna och fräs en stund till. Tillsätt krossade tomater och 1/2 tsk salt. Låt puttra tills sötpotatisen mjuknat.
Häll på kokosmjölken, vatten, spenat, lime och koriander. Låt puttra några minuter till.
Serveras med ris.
Källa: Rita Ström