Halstrad blomkål med vitlök och tamari
Detta är ett enkelt tillbehör som också kan ätas som mellanmål eller som måltid om du gör en tillräckligt stor sats.
Ingredienser
1-2 portioner
- 1 blomkålshuvud skuren i buketter
- 2 matskedar tamari
- 3-4 msk vatten
- 3 vitlöksklyftor, hackad
- 2 msk persilja, hackad
Tillredning
Stek blomkålen på medelhög värme och rör om sakta. Tillsätt sedan tamari. Häll i 3 till 4 msk vatten och vitlök när tamarin börjar fastna i pannan. Koka bort såsen. Avlägsna blomkålen från värmen och strö på persiljan.
Alternativ: Lägg blomkålen i en täckt ugnsform, tillsammans med vitlök, persilja och tamari (inget vatten), och grädda den på 190 grader under 15 minuter.
Näringsinnehåll per portion
- Kalorier: 91
- Fett: 0,9 g
- Mättat fett: 0,2 g
- Kalorier från fett: 8,1 %
- Kolesterol: 0 mg
- Protein: 7,2 g
- Kolhydrater: 17,7 g
- Socker: 6 g
- Fiber: 6,2 g
- Natrium: 791 mg
- Kalcium: 81 mg
- Järn: 1,9 mg
- C-vitamin: 148 mg
- Betakaroten: 190 mikrogram
- Vitamin E: 0,3 mg
Receptet finns med i boken 21-Day Weight Loss Kickstart av Neal Barnard, MD. Det kommer ifrån Jason Wyrick, http://www.veganculinaryexperience.com/