top of page

Vegetarisk kost som norm på en hjärtklinik - föreläsning 7 oktober


Är du redo att ge dig ut på en livsförändrande resa mot bättre hjärthälsa? Följ med oss på vår kommande utbildningsdag Framtiden är växtbaserad då vi fördjupar oss i den anmärkningsvärda historien om hjärtkliniken vid universitetssjukhuset i Örebro. Där togs ett banbrytande beslut 2015 att servera växtbaserad kost till sin slutenvårdsavdelning. Upptäck hur och varför bakom denna förändring med vår föreläsare, Stella Cizinsky, överläkare och verksamhetschef på kliniken och en känd skribent och samhällsdebattör.


Datum: 2023-10-07

Tid: 08:30-17:00

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm


Vem är Stella Cizinsky?


Med många års erfarenhet av kardiologi och en passion för att förbättra patientresultat, har Stella inte bara förändrat Örebros hjärtklinik utan har också blivit en framstående röst inom området kardiovaskulär hälsa och nutrition.


Stellas expertis sträcker sig bortom hennes roll som överläkare och verksamhetschef. Hon har bidragit mycket till diskussionen om växtbaserad kost och deras inverkan på hjärthälsa. Som samhällsdebattör har hon engagerat sig i upplysande diskussioner om ämnet. Hon har även förespråkat positiv förändring av vårdens praxis, bland annat i en nyutgiven bok, Dumhetsbekämpning.


Varför växtbaserad kost för kardiologiska patienter?


Hjärtklinikens beslut att anta växtbaserad kost för slutenvårdspatienter var ett avgörande ögonblick i hjärtsjukvårdens värld. Men vad motiverade denna förändring, och vad blev resultatet?


I Stella Cizinskys upplysande föreläsning kommer du att upptäcka:


  • Vetenskapen bakom växtbaserad kost: Utforska de övertygande vetenskapliga bevisen som stöder användningen av växtbaserad kost inom kardiologi. Lär dig hur dessa dieter kan minska risken för hjärtsjukdomar, sänka kolesterolnivåerna och förbättra den allmänna kardiovaskulära hälsan.


  • Patientframgångsberättelser: Hör om verkliga fallstudier från Örebro kardiologiska klinik, där patienter upplevde anmärkningsvärda förbättringar i sin hjärthälsa efter övergången till växtbaserad kost.


  • Utmaningar och lösningar: Förstå utmaningarna under övergången och hur kliniken övervann dem för att ge bättre vård för sina patienter.


  • Hållbarhet och etik: Få insikter i de etiska och miljömässiga aspekterna av att anta växtbaserad kost i vården och hur det ligger i linje med en mer hållbar framtid.


  • Hjärtsjukvårdens framtid: Utforska den potentiella inverkan av detta banbrytande tillvägagångssätt på framtiden för kardiologi och hälsovård över hela världen.


Missa inte detta gyllene tillfälle att ta del av Stellas kunskap och erfarenhet. Oavsett om du är sjukvårdspersonal, patient eller bara någon som är intresserad av att förbättra hjärthälsa, är den här föreläsningen ett måste att besöka. Få praktiska insikter om hur du använder växtbaserad näring för ett friskare hjärta och en ljusare framtid.


Säkra din plats på utblidningsdagen idag. Ditt hjärta kommer att tacka dig!Comments


bottom of page