top of page

Växtbaserad kost på hjärtkliniken i Falun – föreläsning 7 oktober


När vi ger oss ut på en resa mot bättre hjärthälsa kan betydelsen av vår kost inte överskattas. Inom detta område lyser en ledstjärna för innovation och framsteg starkt – Faluns kardiologiska klinik. Den 7 oktober, på vår utbildningsdag Framtiden är växtbaserad, har vi äran att presentera Kristina Hambraeus, överläkare i kardiologi och verksamhetschef på Faluns kardiologiska klinik, som kommer att berätta om deras banbrytande initiativ: att servera en växtbaserad kost till inneliggande patienter.


Om Kristina Hambraeus


Kristina är en långvarig erfarenhet inom hjärtsjukvården. Med en doktorsexamen 2014 fokuserade hennes avhandling på medicinsk och interventionell behandling av hjärt-kärlsjukdomar. Hennes kunskap, i kombination med hennes praktiska erfarenhet som både läkare och verksamhetschef vid Faluns kardiologiska klinik i Sverige, placerar henne i framkant när det gäller hjärthälsa.


Om föreläsningen


År 2022 inledde Faluns kardiologiska klinik ett uppdrag att omdefiniera patientvården genom att införa en växtbaserad kost för inneliggande patienter. Detta har gjorts som en del i ett informationsarbete gentemot hjärtpatienter om de djupgående effekterna av en växtbaserad livsstil på hjärthälsa. Under sin föreläsning kommer Kristina att fördjupa sig i hur och varför kliniken infört detta revolutionerande kostskifte, och erbjuda värdefulla insikter som kan omforma framtiden för hjärtvård.


Varför en växtbaserad kost är viktig


  • Hjärtsjukdomar och kost: Hjärtsjukdomar är fortfarande en av de vanligaste dödsorsakerna i världen, där kosten spelar en avgörande roll i dess utveckling och hantering. Kristina kommer att förklara hur en växtbaserad kost stämmer överens med klinikens uppdrag att minska riskfaktorerna förknippade med hjärtsjukdomar.


  • Praktiska erfarenheter – patienter och personal på en hjärtavdelning: Kristina kommer att dela med sig av verkliga erfarenheter från Faluns kardiologiska klinik och berätta hur patienter har reagerat på och dragit nytta av detta innovativa tillvägagångssätt.


  • Hållbarhet: Utöver hälsofördelarna har växtbaserad kost en lägre miljöpåverkan. Kristina kommer att beröra klinikens engagemang för hållbarhet och hur denna kostomställning bidrar till en grönare framtid.


Följ med oss på utbildningsdagen! Det är ett unikt tillfälle att lära av bland andra Kristina Hambraeus och få värdefulla insikter om framtiden för hjärtsjukvård. Oavsett om du är sjukvårdspersonal, patient eller helt enkelt någon som brinner för att leva ett hälsosamt liv, får du inte missa denna föreläsning.


Detaljer om utbildningsdagen:


Datum: 2023-10-07

Tid: 08:30-17:00

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm


I en värld där hjärtsjukdomar fortsätter att påverka otaliga liv, står arbetet av visionärer som Kristina och Faluns kardiologiska klinik som en ledstjärna för hopp och innovation. Genom att utforska potentialen hos en växtbaserad kost för att förbättra hjärthälsa, formar de framtiden för hjärtvård.


Följ med oss på utbildningskonferensen och bli en del av denna resa mot friskare hjärtan och en grönare planet. Kristinas föreläsning kommer att bli en milstolpe i vår kollektiva strävan efter bättre kardiovaskulär hälsa, och det är en möjlighet du inte vill missa. Boka din plats idag och ge dig ut på en väg till ett hälsosamt liv!
Comments


bottom of page