Världscancerfonden har släppt en ny rapport om bröstcancer inom ramen för sitt Continuous Update Project (CUP). Rapporten talar för vinster med en växtbaserad kost.
En panel av oberoende forskare gick igenom 85 studier med 164 416 deltagare som diagnosticerats med bröstcancer. De fann att risken att avlida i bröstcancer kan minska av att äta mer fibrer före och efter diagnos. Dessutom sågs att kvinnor som åt mer soja efter diagnos hade minskad risk för förtida tid medan kvinnor som åt mer fett, speciellt mättat fett före diagnos hade högre risk för förtida död. Regelbunden motion och en hälsosam vikt var också gynnsamt.
Rapportens slutsatser stödjer en växande evidens att bra matval kan förbättra överlevnad för kvinnor med bröstcancer.
Länk till rapporten finns här.
Mer om kostens betydelse vid bröstcancer kan du läsa här.
World Cancer Research Fund International. Continuous Update Project Report: Diet, Nutrition, Physical Activity, and Breast Cancer Survivors. 2014. Accessed October 16, 2014.
Comments