top of page

Välkomna på vår utbildningsdag 7 oktober!


Anmälan är öppen! Hjärtligt välkommen till Läkare för framtidens utbildningsdag Framtiden är växtbaserad! Den äger rum lördagen 7 oktober 2023 i Z-salen, ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm. Vi är mycket stolta att kunna presentera ett program som kommer att intressera både vårdpersonal och hälsointresserade lekmän.


Under förmiddagen kommer vår ordförande och vice ordförande att presentera den senaste forskningen om hur maten kan påverka hjärtkärlsjukdom, hypertoni, diabetes typ 2 och övervikt. Karin Gibson är dietist som specialiserat sig inom växtbaserad nutrition till barn och hon kommer tala om just detta! Förmiddagen avslutas av professor Björn Olsen som kommer tala om animalieproduktion som grogrund för pandemier.


Eftermiddagens tema är växtbaserad kost på sjukhus. Vi kommer att få höra från hjärtklinikerna i Örebro och Falun som gjort växtbaserad kost till förval för inneliggande patienter. Samma projekt har genomförts i New York på inte mindre än elva sjukhus. En representant från NYC Health+ kommer vara med på videolänk och berätta mer om detta. Kan man ge växtbaserad kost till äldre? Vår styrelsemedlem, disputerad nutritionist och specialistläkare i internmedicin Henrietta Lammes kommer svara på den frågan.


Dagen avslutas med en paneldiskussion med utvalda talare, kökschefer och representant från Sodexo, det matföretag som möjliggjort det växtbaserade kostskiftet på sjukhus i New York.


Om du anmäler dig före 18 september kostar utbildningsdagen 850 kr, därefter 950 kr. I priset inkluderas fika och växtbaserad lunch.


Anmäl dig här!

Comments


bottom of page