top of page

Tydliga trender, en ohelig allians, et voila: ny kategori!


Grattis! Du läser nu det första inlägget någonsin i kategorin Veckan i grönt. Vi tänkte så här: vore det inte bra om vi kunde samla lite av nyheterna från andra medier om växtbaserad kost och dess hälsofördelar i ett blogginlägg varje vecka? Och så gjorde vi det. Saknar du något? Tipsa oss gärna här.

Ingen tvekan om vart trenden är på väg. USA ligger i framkant.  Ytterligare ett sjukhus, Beebe Medical i Delaware har bestämt att erbjuda sina patienter Dean Ornishs program för att få hjärtkärlsjukdom att gå tillbaka med en växtbaserad kost. Go Beebe! Detta är 64:e sjukhuset i USA som använder Dean Ornish program. I Sverige är det hittills ett sjukhus (Örebro) som lyfter vikten av en helt växtbaserad kost vid hjärtsjukdom men fler följer säkert snart.

Läkare för framtiden har under året tillsammans med övrig media spridit flera vetenskapliga studier där komjölk visat sig försämra hälsa. Informationen verkar gå fram då försäljningen av växtbaserade mejeriprodukter ökat med hela 25 % det senaste året. Och nyheten att TV4 inlett ett samarbete med Arla fick oss naturligtvis att reagera med ett öppet brev som finns att läsa på vår Facebooksida.

Läkare för framtiden fick en artikel om hur man äter sig friskare på nätsajten Healthy Living som går att läsa här.

Men nu vill vi höra av dig som faktiskt har erfarenhet av att ha ätit dig friskare! Har du lagt om till växtbaserad kost och vill inspirera andra? Hör av dig till oss och låt andra få ta del av din historia. PCRM success stories står som förebild så maila oss på Läkare för framtiden om du vill vara med.

bottom of page