Här kan man med fördel använda glutenfria pasta som innehåller majsmjöl och rismjöl istället för vetemjöl. I svampröran används svamparna portabello och shiitake. Portabellon har en god nötaktig smak, och är fyllig och mättande.
Ingredienser, svamp- och tomatröra (3 portioner):
3 portabello
2 nävar shiitake
2 scharlottenlökar
500 gr krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1,5 msk grönsaksbuljong
2 msk balsamico
Körsbärstomater (5-6 stycken brukar vara lagom)
Salt och svartpeppar
Bryn svamp och lök en stund. Lägg därefter i övriga ingredienser och låt småputtra i ca 20-30 min så att smaken från ingredienserna kommer fram. Tillsätt vatten vid behov.
Tillbehör:
Blandad sallad och näringsjäst/bjäst (som substitut för parmesanost)
Mängden av de olika ingredienserna kan varieras efter tycke och smak. En perfekt rätt att göra mycket av och ha i matlådan!
Källa: Rita Ström
Comments