top of page

Köttskattens vara eller icke vara, och varför du ska bli vegan.

I den debattartikel vi hade i Göteborgsposten den 20 februari vädjade vi till vår livsmedelsindustri, våra politiker och allmänheten att tillsammans verka för att främja hälsosamt ätande. Vi har nu fått ett svar från livsmedelsindustrin via Marie Södergvist, vd på Livsmedelsföretagen, som tydligt förklarar att Livsmedelsindustrin inte vill vara med på tåget. I går publicerades vårt svar där vi konstaterar att vi nu får sätta vårt hopp till politikerna och alla kloka människor därute som vill ha hälsan kvar.

Och med på tåget har vi 14 tunga miljöforskare som i Dagens Nyheter föreslår en klimatskatt på kött. Och Svante Axelsson från Naturskyddsföreningen håller med. Hurra!

Nya siffror från jordbruksverket visar på att köttätandet i Sverige minskade förra året! Glädjande nyheter, men samtidigt fortsätter konsumtionen av nötkött att öka. Vi har mycket kvar att göra än.

Nu har Världshälsoorganisationen, WHO, lanserat ett verktyg för att avgöra hur bra reklambegränsning för barn fungerar i olika länder. Bra, tycker vi, ifall det kan minska marknadsföringen av ohälsosamma livsmedel för unga.

Dessutom förespråkar en av Kanadas främsta kostforskare, David Jenkins, mannen bakom GI, Glykemiskt index, en helt vegansk kost. Varför svarar han på här.

Ha en finfin vecka!

Comments


bottom of page