top of page

”Har aldrig haft så mycket energi som nu”

Övergick till en växtbaserad kost i januari 2014 med enstaka (5-6 gånger) inslag av mejeriprodukter det första halvåret. Sedan ungefär ett år tillbaka äter jag i princip enbart växtbaserad kost, minimalt med processad mat, med stor fokus på frukt och gröna smoothies varje dag.


Mina hälsovinster är som följer: Har aldrig haft så mycket energi som jag har nu. Inget behov av stimulansmedel. Jag har aldrig druckit kaffe, men drack en del te förut, men inte längre. Har fortfarande pulmicort receptbelagd för att använda åtminstone 1 gång/dag, eller morgon och kväll och dubbeldos vid förkylning. Jag har dock inte använt min inhalator på mer än 6 månader.


Jag sprang milen på ca 45 min (hösten 2015) utan att egentligen konditionsträna särskilt mycket (åtminstone jämfört med tidigare), men i övrigt styrketränar jag ungefär 3-4 pass per vecka och yogar regelbundet. Glömde nämna att mina toalettbesök är mycket behagliga. Dessutom har jag betydligt bättre andedräkt och mycket mindre kroppsodör – periodvis nästan ingen när jag till största delen äter råkost.

Liknande inlägg

Visa alla

Erika blev av med sina allergier

Jag har varit kraftigt allergisk sedan jag var barn: pollenallergi, pälsdjursallergi, eksem och astma. Jag har medicinerat tungt under större delen av mitt liv med inhalationer, kortisonkrämer, antihi

Jacob tog kontroll över sin Crohns sjukdom

Det här är min berättelse om hur jag tog mig från att vara ett offer, till 100 procent kontrollerad av en kronisk tarmsjukdom, till att ha förmågan att stänga av eller sätta igång sjukdomen helt och h

Comentarios


bottom of page