Svårt att bestämma vad du ska ta med till nästa knytis? Välj en pastasallad med tillräckligt med smaker för att göra alla nöjda – oavsett om gästerna är vegetarianer eller ej.
Ingredienser
6-8 portioner
5 dl fullkornspasta, okokt
2,5 dl broccoli, hackad i lagom stora bitar
1 rödlök, tärnad
1 burk med kronärtskocka, avrunnen och hackad
1 röd eller gul paprika, tärnad
4 dl kokta cannellinibönor
2 tomater, tärnad
3/4 dl skivade svarta oliver
2 msk färsk basilika, hackad
1 dl fettfri italiensk salladsdressing
Salt och peppar
Tillredning Koka pastan enligt paketets instruktioner. Häll av vattnet och låt svalna. Ångkoka broccolin lätt. Rör ihop pastan, broccolin och resten av ingredienserna i en stor skål och smaka av med salt och peppar. Låt marinera i kylskåpet 1-2 timmar innan servering. Rör om igen före servering.
Näringsinformation för en portion (1/6 av recept)
Kalorier: 367
Fett: 3 g
Mättat fett: 0,6 g
Kalorier från fett: 6,8 %
Kolesterol: 0 mg
Protein: 16,6 g
Kolhydrater: 70,3 g
Socker: 8,1 g
Fiber: 13,3 g
Natrium: 553 mg
Kalcium: 112 mg
Järn: 5,2 mg
C-vitamin: 52 mg
Betakaroten: 837 mikrogram
Vitamin E: 2 mg
Recept kommer från Food for Life:s instruktör Kay Kitchens
Comments