
Ingredienser ca 10 portioner
5 dl kokta black eye-bönor, eller 500 g på burk (sköljda)
3 dl tillagat brunt ris
1 dl finskuren salladslök
1 tunt skuren selleristjälk (ca 1 dl)
1 tärnad tomat
2 matskedar finskuren färsk persilja
½ dl citronsaft
¼ tesked salt
1-2 mosade vitlöksklyftor
Instruktioner
Blanda black eye-bönor, ris, salladslök, selleri, tomat och persilja i en skål. I en annan skål, blanda citronsaft, salt och vitlök och häll över salladen. Vänd försiktigt. Låt kylas i en till två timmar om tid finns!
Näringsinformation per deciliterstor portion
79 kalorier
0,5 g fett
0,1 g mättat fett
5,4% kalorier från fett
0 mg kolesterol
3,7 g protein
15,3 g kolhydrater
1,9 g socker
3,4 g fiber
67 mg natrium
20 mg kalcium
1,1 mg järn
6,3 mg vitamin C
144 µg betakaroten
0,2 mg vitamin E
Källa: Boken Turn Off the Fat Genes av läkare Neal D. Barnard, recept av dietist Jennifer Raymond via pcrm.org