top of page

Black Eye-bönsallad


Ingredienser ca 10 portioner

  1. 5 dl kokta black eye-bönor, eller 500 g på burk (sköljda)

  2. 3 dl tillagat brunt ris

  3. 1 dl finskuren salladslök

  4. 1 tunt skuren selleristjälk (ca 1 dl)

  5. 1 tärnad tomat

  6. 2 matskedar finskuren färsk persilja

  7. ½ dl citronsaft

  8. ¼ tesked salt

  9. 1-2 mosade vitlöksklyftor

Instruktioner

Blanda black eye-bönor, ris, salladslök, selleri, tomat och persilja i en skål. I en annan skål, blanda citronsaft, salt och vitlök och häll över salladen. Vänd försiktigt. Låt kylas i en till två timmar om tid finns!

Näringsinformation per deciliterstor portion

  1. 79 kalorier

  2. 0,5 g fett

  3. 0,1 g mättat fett

  4. 5,4% kalorier från fett

  5. 0 mg kolesterol

  6. 3,7 g protein

  7. 15,3 g kolhydrater

  8. 1,9 g socker

  9. 3,4 g fiber

  10. 67 mg natrium

  11. 20 mg kalcium

  12. 1,1 mg järn

  13. 6,3 mg vitamin C

  14. 144 µg betakaroten

  15. 0,2 mg vitamin E

Källa: Boken Turn Off the Fat Genes av läkare Neal D. Barnard, recept av dietist Jennifer Raymond via pcrm.org

#bönor #lunch #sallad

bottom of page