”Har aldrig haft så mycket energi som nu” – Jon från Umeå

Övergick till en växtbaserad kost i januari 2014 med enstaka (5-6 gånger) inslag av mejeriprodukter det första halvåret. Sedan ungefär ett år tillbaka äter jag i princip enbart växtbaserad kost, minimalt med processad mat, med stor fokus på frukt och gröna smoothies varje dag.

Mina hälsovinster är som följer: Har aldrig haft så mycket energi som jag har nu. Inget behov av stimulansmedel. Jag har aldrig druckit kaffe, men drack en del te förut, men inte längre. Har fortfarande pulmicort receptbelagd för att använda åtminstone 1 gång/dag, eller morgon och kväll och dubbeldos vid förkylning. Jag har dock inte använt min inhalator på mer än 6 månader. Jag sprang milen på ca 45 min (hösten 2015) utan att egentligen konditionsträna särskilt mycket (åtminstone jämfört med tidigare), men i övrigt styrketränar jag ungefär 3-4 pass per vecka och yogar regelbundet. Glömde nämna att mina toalettbesök är mycket behagliga. Dessutom har jag betydligt bättre andedräkt och mycket mindre kroppsodör – periodvis nästan ingen när jag till största delen äter råkost.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Prenumerera via e-post

Följ oss på Facebook

Twitter